Inspiratieproject - LTH Nijmeijer

Sectoren : Economie & landbouw

Dit icoon treft u her en der op deze website aan. Door te klikken op deze iconen kunt u afbeeldingen bewaren om eventueel later toe te voegen aan uw moodboard.

LTH Nijmeijer

LTH Nijmeijer

LTH Nijmeijer is een voorbeeld van een niet-agrarisch bedrijf in het buitengebied. Dit bedrijf heeft enige jaren geleden een forse uitbreiding gerealiseerd. Omdat het bedrijf in het essen- en hoevenlandschap langs de Vecht ligt, zijn er extra eisen gesteld aan de architectuur van de nieuwe gebouwen en de inrichting van het erf. Het bedrijf kon niet volstaan met een standaard bouwplan en heeft zich van het begin af aan positief opgesteld in de gesprekken met de gemeente hierover.  Deze gesprekken hebben ertoe geleid dat het bouwplan er uiteindelijk heel anders uitziet (het volume is opgedeeld in meerdere gebouwen) dan oorspronkelijk aangevraagd.

Het is een goed voorbeeld van samenwerking tussen gemeente en initiatiefnemer en van hoe je in een kleinschalig, kwetsbaar landschap toch een noodzakelijke uitbreiding van een wat groter bedrijf kunt realiseren.

"Uitbreidingsplannen? Neem contact op met de gemeente, zij kunnen je het beste helpen!"

Soundbite

Moodboard

Zelf een inspirerend moodboard maken